تأثیر آموزش چرتکه بر خلاقیت و خودکارآمدی دانش آموزان دوره ابتدایی
خلاقیت و خودکارآمدی، از جمله اهداف آموزشی است که امروزه در رأس امور آموزشی و پرورشی قرار دارد. به منظور رسیدن به این امر و تسهیل یادگیری، ابزاری محاسباتی مانند «چرتکه» وارد فرآیند آموزشی شده که مورد استقبال دانش آموزان و معلمان قرار گرفته است و به باور آنان، نتایج مشهودی در پی داشته است.
خلاقیت
خلاقیت به معنی خلق ایده ها با راه حل های جدید و مفید، بی شک به عنوان یکی از مهمترین اهداف تعلیم و تربیت شمرده می شود؛ چرا که تمدن بشری نتیجه خلاقیت و نوآوری های انسان است.
خودکارآمدی
افراد خودکار آمد در حل مشکلات توفیق بیشتری دارند و خودکارآمدی این امکان را به فرد می دهد تا با قضاوت مثبت در مورد پندارهای خود و اعتماد و اطمینان به توانایی ها و استعدادهای خویش در خلق راه حل های جدید با استفاده از امکانات، با موفقیت و امیدواری بیشتری در مسیر موقعیت های ناشناخته و جدید گام بردارند. خودکارآمدی عامل مهمی برای انجام موفقیت آمیز عملکرد و مهارت های اساسی است. خودکارآمدی پیشبینی کننده قوی برای سطح پیشرفتی است که دانش آموزان به آن می رسند. خودکار آمدی یکی از مفاهیم اصلی نظریه بندورا است. تحقیقات بسیاری از روانشناسان به این نتیجه رسیده است که خلاقیت و خودکار آمدی در ارتباط تنگاتنگ با هم هستند.
🌺تفکر خلاق آموزش خلاق🌺